Hovězí maso

... kvalita, kterou si zasloužíte.


Co Vám můžeme nabídnout?


Prioritou je pro nás:

• čerstvost masa

• kvalita masa

• kuchyňská úprava - šetříme Váš čas i nervy - tupým nožům zdar :)


Naše maso, pocházející z masného skotu plemene Charolais, je výhradně z vlastního chovu. 

Vyznačuje se výtečnou chutí a dobrou stravitelností. Prioritou je pro nás také dobrý zdravotní a výživový stav zvířat, welfare (kvalita života), který mimo jiné ovlivňuje výslednou kvalitu masa.

Za spokojeností našich zákazníků stojí nejen samotná kvalita masa, ale nepochybně i opracování jednotlivých částí, o které se starají naši řezníci.


Mokré zrání masa ...

probíhá díky tomu, že je maso zabaleno do vakuových sáčků. 
Vzhledem k zamezení přístupu vzduchu tak vakuovým balením dochází k tvorbě kyseliny mléčné. 

Zrání probíhá pomaleji, ale nedochází ke ztrátám hmotnosti jako u suchého zrání.
Typickým znakem po otevření balení je pak kyselý zápach, v tomto případě ale postačí maso ponechat několik minut odvětrat. Nepříjemný zápach zmizí a působením kyslíku získá maso zářivější barvu. Vakuově balené maso po určité době mírně mění barvu. Tato změna je způsobená absencí kyslíku a nemá vliv na kvalitu masa, naopak nedochází k oxidaci potřebných tuků. 

Maso je pak velmi šťavnaté a chutné.