Hovězí maso

... kvalita, kterou si zasloužíte.


Naše maso, pocházející z masného skotu plemene Charolais, je výhradně z vlastního chovu a vyznačuje se výtečnou chutí a dobrou stravitelností. Prioritou je pro nás dobrý zdravotní a výživový stav zvířat, welfare(kvalita života), který mimo jiné ovlivňuje výslednou kvalitu masa. Za spokojeností našich zákazníků stojí nejen samotná kvalita masa, ale nepochybně i opracování jednotlivých částí, o které se starají naši řezníci.


Mokré zrání masa ...

probíhá díky tomu, že je maso zabaleno do vakuových sáčků. Vzhledem k zamezení přístupu vzduchu vakuovým balením dochází k tvorbě kyseliny mléčné. Zrání probíhá pomaleji, ale nedochází ke ztrátám hmotnosti jako u zrání suchého. Typickým znakem po otevření balení je pak kyselý zápach. V tomto případě ale postačí maso ponechat několik minut odvětrat. Nepříjemný zápach zmizí a působením kyslíku získá maso zářivější barvu. Vakuově balené maso po určité době mírně mění barvu. Tato změna je způsobená absencí kyslíku a nemá vliv na kvalitu masa, naopak nedochází k oxidaci potřebných tuků. Maso je pak velmi šťavnaté a chutné.